Міністр оборони Велика Британія готує новий пакет військової допомоги для ЗСУ на зимовий період.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес під час виступу в Палаті громад, повідомляє «Європейська правда».

«Підтримка України залишається головним пріоритетом міністерства оборони. Ми допомагаємо Україні поповнювати запаси для продовження боротьби. Оскільки наближається зима, ми розробляємо пакет для підтримки України в цю пору року, до якого зокрема увійдуть 25 тисяч комплектів зимової форми. Так вони (українці) будуть більш ефективними на полі бою, ніж погано підготовлені, погано готові й погано озброєні російські колеги», – сказав Воллес.

Під час доповіді глава британського міноборони додав, що Лондон продовжить надавати Україні ракети для систем протиповітряної оборони «у світлі триваючих і невибіркових атак на цивільну інфраструктуру».

«Ми пишаємося, що є другим найбільшим донором військової допомоги Україні. Минулого тижня я оголосив, що Британія передасть Україні додаткові ракети для систем ППО для захисту від російських ударів. Ми продовжуємо постачати обладнання високого рівня для радіоелектронної боротьби, яке надає додатковий рівень захисту проти далекобійних дронів і ракет», – сказав він.