Співробітники Служби безпеки України провели роз’яснювальну бесіду з лучанином, який дроном зняв наслідки обстрілів об’єкту критичної інфраструктури міста та виклав відео у мережу.

Про це повідомили у відомстві.

На відео, яке знімав чоловік, було чітко видно масштаби ураження об’єкта критичної інфраструктури в Луцьку.

Допис був оперативно видалений з соцмережі. Після спілкування зі співробітниками СБУ чоловік усвідомив небезпеку таких дій та можливість використання матеріалу ворогом для вогневого корегування, тож пообіцяв такого більше не робити.

«Я здійснив відеозйомку з об'єктом, який був атакований ворогом, а саме, з підстанцією. І виклав у закриту спільноту фотографів. Після цього відео було видалене. Я усвідомив, що це могло бути коригуванням для ворожої сторони. Надалі таких дій з мого боку не буде», – розповів лучанин.
«Ваш «невинний» запис може бути використаний не тільки російськими пропагандистами, а й російськими військовими – які, побачивши наслідки своїх ударів, можуть завдати їх повторно і точніше. Правоохоронці активно відпрацьовують кожен випадок поширення таких відео в мережі «Інтернет». Вживаються всі необхідні пошуково-процесуальні дії зі встановлення та притягнення фігурантів до відповідальності», - наголосили в СБУ.