Президент Ізраїлю Ісаак Херцог надасть офіційним особам США докази, які засвідчують, що іранські безпілотники використовуються Росією в боях в Україні.

Про це повідомляє The Times of Israel.

«Іранська зброя відіграє ключову роль у дестабілізації нашого світу, і міжнародне співтовариство має винести з цього уроки зараз і в майбутньому», – сказав Херцог.

Ізраїль провів експертизу та з'ясував, що російські БПЛА «Герань-2» та іранські Shahed-136 ідентичні. Результати президент Ізраїлю представить Байдену.

У заяві офісу Херцога йдеться, що президент поділиться зображеннями, оціненими Ізраїлем, які показують схожість між безпілотниками, збитими в Україні, та частинами, випробуваними в Ірані у грудні 2021 року та представленими на виставці в Ірані у 2014 році.

Фотодокази показують, що безпілотники в Україні мають багато однакових характеристик, включаючи їхню структуру, розміри та нумерацію, повідомили в його офісі.

Варто зауважити, що Херцог вже провів переговори з держсекретарем Ентоні Блінкеном під час візиту до Вашингтона. Блінкен на початку зустрічі з Герцогом сказав, що США та Ізраїль «разом протистоять небезпечним, дестабілізуючим діям, які чинить Іран».

«Надання Іраном безпілотників Росії для подальшої агресії проти України та українського народу показує жахливі результати на місцях в Україні», – сказав Блінкен.