Критику керівника ПВК «Вагнера» Пригожина, лідера чеченської республіки Кадирова російського військового командування прокоментував в ефірі ГІТ  радник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації, блогер Юрій Богданов.

«Тут ситуація доволі проста, вона характеризується типовими розбірками для російської еліти за владу та вплив, тому що і Пригожин, і Кадиров на першому етапі спеціальної військової операції були якщо не центром прийняття рішень, то головними «зірками» цієї війни», — заявив він. 

«Наразі створені всі можливі причини для потенційного розвитку такого конфлікту, бо насправді ще не вибухнуло», — додав Юрій Богданов.

Зважаючи, на темпи мобілізації, рівень легітимності російської влади поступово розмивається. Російський народ підтримує війну здебільшого «з дивану».

Як наголосив Юрій Богданов, не випадково путін присвоїв 4 жовтня Кадирову чергове військове звання. Це означає спробу примирення і намагання утримати все під своїм контролем. Більшість конфліктів в оточенні путіна є «підкилимними», але частина їх вже потрапляє до медіа.

«Тому наше завдання зберігати спокій, встояти і якомога більше спонукати росіян до загострення внутрішнього протистояння», — підсумував він.

Нагадаємо, що Чеченський лідер Рамзан Кадиров і бізнесмен, власник ПВК «Вагнера» (ПВК «Ліга») Євгеній Пригожин розкритикували військове командування рф після звільнення українськими військовими Лимана на Донеччині. Кадиров звинуватив російське військове командування в нездатності оперативно відреагувати на загострення ситуації. Пригожин повторив критику Кадировим російського військового керівництва.