Росія, ймовірно, перекидає на територію білорусі гіперзвукові ракети "Кинджал".

Про це повідомляється у Twitter Міністерства оборони Великої Британії, пише Суспільне.

Зокрема, британська розвідка продемонструвала фото двох літаків МіГ-31К, судячи з усього, розміщені на білоруському аеродромі Мачулиші 17 жовтня. На фото також помітний великий контейнер поруч із земляним насипом.

"Ймовірно, контейнер пов’язаний із балістичною ракетою повітряного запуску AS-24 KILLJOY (Х-47М2 "Кинджал" — ред.), великогабаритного боєприпасу, для перенесення якого пристосований варіант МіГ-31К", — йдеться у повідомленні.

У британському Міноборони зазначають, що росія використовує цей тип ракет із 2018 року, але раніше він не розміщувався у білорусі. росія іноді застосовувала цю зброю під час війни в Україні, але її запаси, ймовірно, дуже обмежені, вважають в міністерстві. При цьому росія продовжує використовувати передові боєприпаси великої дальності проти цілей обмеженого оперативного значення.

"При дальності понад 2000 кілометрів розміщення ракети в Білорусі дає росії невелику додаткову перевагу з погляду поразки цілей на території України", — вважають у розвідці королівства.

При цьому аналітики припускають, що у такий спосіб росія намагається повідомити Захід і представити білорусь як усе більш замішану у війні проти України.