Волонтери Київщини переобладнали вантажівку у пересувну лазню на колесах, щоб військові мали змогу помитися на позиціях.

Ізотермічний фургон з димоходом поверх кузова перетворився на зимовий варіант душової, йдеться в сюжеті ТСН, пише УНІАН.

Це вже друга автівка, яку волонтери переобладнали у душову. За день такий фургон може приймати 250 відвідувачів. Підрозділи українських оборонців, які служать на околицях Київщини, жартівливо прозвали лазню українським хамамом.

Біля пересувної лазні одразу вишиковується черга з охочих помитися гарячою водою, адже вони давно не мали такої згоди. То в річці купалися, то просто гріли воду у відрах.

Пересувна лазня має чотири кабінки, де температура всередині не нижча, ніж 40 градусів. Позаду кабінок - бочки з 2 тоннами води, яку хлопці набирають на пожежних станціях. Гріють все за допомогою дров.

Зварювали, майстрували й фарбували лазню на колесах волонтери упродовж двох тижнів. Ізотермічний фургон придбали за власний кошт. Зараз мийні засоби, пальне і продукти купують за донати небайдужих українців.

Відео дивіться ТУТ