Інформаційний шум, навколо можливих закликів до України піти на переговори з росією, не вщухає.

Чому Сполучені Штати підіймають цю тему та чи закликають вони насправді до переговорів в етері Громадського Інтерактивного Телебачення висловив свою думку політолог Володимир Фесенко.

«Зараз більше публікацій в західних ЗМІ, ніж прямих заяв. Є розмова, наприклад, про те, що взимку може виникнути пауза у військових діях і це є непоганий час для того, щоб розпочати переговори. Я спростую цю думку, яка дійсно лунає в деяких експертних колах, засобах масової інформації. По-перше, я не очікую ніякої великої паузи взимку», — повідомив Фесенко.

Він нагадав: «Зокрема, кінець 14-го року, початок 15-го, активні дії були саме взимку. Це була боротьба за Донецький аеропорт, військові дії в районі Дебальцево — взимку вони були. Коли росія почала свій наступ проти України? — в лютому, теж показова ситуація. Тому це якийсь міф, ілюзія, що взимку не буде активних бойових дій».

До того ж Володимир вважає, що окупуванням чотирьох регіонів україни, росія зруйнувала навіть теоретичну можливість щодо будь-якого мирного компромісу.