Уночі з 10 на 11 листопада під час переправи через Дніпро і втечі з правобережжя російські загарбники двічі вели бої зі своїми, прийнявши їх за військовослужбовців ЗСУ.

Про це в етері спецпроєкту ГІТу «Волинь на варті. Разом до перемоги!» розповів політолог, громадський активіст із Херсона Володимир Молчанов.

За словами Молчанова, це відбувалося на Антонівському мосту і на греблі Каховської ГЕС. Цьому передувала інформаційна спецоперація з боку українців.

Вчора (10 листопада – ред.) ввечері пішли два таких цікавих вкиди. Хто їх був автором, поки що не буду казати, бо це така неочікувана доволі ситуація, – розповідає політолог. – Вкиди були такі: ЗСУ висадились в Каховці і пройшли маршем до греблі Каховської ГЕС, зайняли там оборону з лівого берега. Це один був вкид. Інший був вкид, що ЗСУ повністю оточили Херсон і вийшли з правого берега до Антонівського мосту.

Росіяни нервували, бачачи такі повідомлення, що розійшлися у телеграмі.

«Прочитали це сотні тисяч. Розповсюдили цю інформацію російські так звані воєнкори. І це призвело до того, що бригада, яка своїми підрозділами обороняла Антонівський міст з лівого берега, з плавнів, з острова, почала просто стріляти по тих колонах, які наближалися з боку селища Наддніпрянське по об'їзній дорозі до цього мосту. Так само, тільки навпаки, сталося з тими росіянами, які виходили на дамбу Новокаховської греблі. Вони почали стріляти по росіянах, які стояли з лівого берега, вважаючи, що це Збройні сили України. Ось такі «бої» продовжувалися у Новій Каховці десь приблизно пів години, а в Херсоні – приблизно годину, поки вони розібралися, що воюють самі з собою», – розповів Молчанов.

Після цього трупи скинули у Дніпро.

«Певний час вони вважали, що це «натовскіє найомнікі», які розмовляють англійською мовою, під наркотиками пруть на «наші кулемети». В них є такий стереотип, вони люблять у своїй пропаганді його обмусолювати. І ось зараз вони вважали, що це насправді так. А ті, хто пер, вважали, що це, звичайно, вже ЗСУ там сидять і по них стріляють. І один-єдиний спосіб врятуватися – це бігти під кулі, бо інакше все одно буде смерть», – коментує громадський активіст.

Він  стверджує, що втрати росіян через це значно більші, ніж вважається офіційно. Бо всіх трупів неможливо знайти.

«Бо певна кількість трупів або взагалі не випливе через те, що вони в бронежилетах, або потім ще випливе, і понесе їх вниз по течії Дніпра. Ми поки що не можемо сказати, скільки їх там внизу лежить», – каже Молчанов.

Також, за словами політолога, окупанти скидали у Дніпро важку техніку, яка не могла пройти ані Антонівський міст, ані баржовий міст, споруджений поруч.

Більше дивіться на відео: