В понеділок, 14 листопада, в Ковелі відбулось чергове судове засідання у справі через позов Святослава Чижука проти Василя Созонюка.

Зі слів доньки Созонюка, Ольги: священник з’явився на судове засідання, оскільки на той самий день на кілька годин раніше в нього було призначене ще одне судове засідання проти іншого односельця.

Ольга Созонюк розповіла про допит потерпілого:

«Був допит самого потерпілого Чижука С.В., так як він стверджував, що були побої. Проте було багато розбіжностей в інформації про побої, в його свідках. Доречі свідки його не з’явились, так як вони не були свідками, вони просто знали. Тобто свідки, які знали, але не були свідками по дії — це дуже дивно виглядає».

На підтвердження свого побиття обвинувачувач представив суду довідку про побої.

«В довідці про побої не вказана дата. Я не знаю для чого так, але дати немає точної», — поділилась Ольга.

Також вона додала, що на питання суду до Чижука про наявність конфліктів ще з кимось в найближчі дні до події, він відповів про їх відсутність, проте, як стверджує дочка обвинуваченого: такі речі мали місце.

«Чомусь засоромився розповісти про свій конфлікт в селі під баром. Як його побили три чоловіка, яким він виливав пиво. Один навіть на голову йому вилив те пиво. Є відео в ютубі у вільному доступі, де чітко видно, як він сам чіпляється до людей в селі», — звернула увагу на цю деталь жінка.

В підсумку, через відсутність на засіданні свідків, суддя переніс судове слухання на 8 грудня.

Чим завершиться ця гучна справа буде відомо згодом.