Настоятель Хресто-Воздвиженського храму села Обенижі Турійської ТГ о. Ростислав Гронь дав інтерв’ю в ефірі ГІТ в проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!».

Нарешті, 5 серпня, після 2,5 місяців очікування громаду ПЦУ зареєстрували. Коли постало питання відчинити храм та дати ключі, о. Святослав Чижук всіляко обзивав парафіян і священика новоствореної громади. Така поведінка не личить священику, вважає о. Ростислав.

Парафіяни релігійної громади ПЦУ 1,5 місяці молились на дорозі. Коли відкрили храм, у ньому не було світла. Лише 7 серпня полагодили електричні комунікації.

Слава Господу Богу, що її вже відчинили (церкву — ред.), дякуємо всім, всім тим небайдужим, які допомогли це зробити, — сказав о. Ростислав.

Цій події передувало те, що місцевий священик УПЦ МП о. Святослав Чижук перешкоджав богослужінням новоствореної громади ПЦУ: організовував відрізання ліній електропередач, вигукував під час богослужінь, вішав замок на ворота церковного подвір’я.

Люди його просили: «Отець, Ви з нами 21 рік, йдіть, будемо разом служити, ми до Вас вже привикли, ми знаємо Вас, а Ви нас знаєте», — прокоментував о. Ростислав комунікацію з попереднім настоятелем храму.

Парох новоствореної громади як священик Володимир-Волинської єпархії ПЦУ також просив його служити разом, не очікуючи такої нецивілізованої поведінки. Священник нині забороненого УПЦ МП відмовився навідріз.

Отож, громада ПЦУ продовжує богослужіння у своєму, відвойованому храмі.