В Україні цілком можливий блекаут, але навіть повне відключення світла на деякий час не потрібно вважати «кінцем світу».

Як заявив в ефірі телемарафону голова Укренерго Володимир Кудрицький, не обовʼязково, що блекаут в Україні відбудеться саме цього сезону. Адже, якщо він і станеться, то відразу почнуться відновлювальні роботи, щоб повернути електропостачання українцям.

За його словами, важко спрогнозувати, яка буде тривалість блекауту, якщо він станеться, оскільки все залежатиме від характеру та ступеня пошкодження інфраструктури.

«Це може бути тривалість, порівняна з останньою масованою атакою, може бути довшою, може бути коротшою», – зазначив глава Укренерго.

Наразі українські енергетики провели навчання і знають, як діяти у випадку блекауту в Україні, щоб якнайшвидше все відновити.

На сьогодні, за словами Кудрицького, пошкоджено близько 40% енергосистеми України.

«Є об'єкти, які уже відновлені, є такі, які ще відновлюють. А є, на жаль такі, які знищено повністю. Ми працюємо з іноземними партнерами над постачанням необхідного обладнання», – зазначив голова Украенерго.