На Волині за минулу добу рятувальникам вдалось ліквідувати 6 пожеж.

Про це повідомило Головне управління ДСНС України у Волинській області.

24 листопада підрозділи Служби 101 ліквідували пожежі у житловому секторі в Луцькому, Камінь-Каширському та Ковельському районах. 

Учора вранці у селі Озерце Луцької міської громади трапилася пожежа в приватному житловому будинку – вогонь охопив дерев’яні конструкції та речі домашнього вжитку. Під час пожежі постраждала 62-річна власниця будинку та 32-річний чоловік. З термічними опіками їх госпіталізували до опікового відділення Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади. Стан громадян – середньої важкості.

О 09:05 за викликом прибули рятувальники двох пожежно-рятувальних підрозділів – 6 ДПРЧ м. Ківерці та 25 ДПРЧ м. Луцька. О 09:10 Вони локалізували горіння, о 09:13 – ліквідували.

За попередніми даними, пожежу спричинив вибух газового балону. Вибуховою хвилею знищено 80 % будинку.

У селі Струмівка Підгайцівської громади рятувальники 1 ДПРЧ м. Луцька ліквідували пожежу в приватному житловому будинку, що, за попередніми даними, трапилася через недолік конструкції системи пічного опалення. Імовірно, через порушення правил монтажу нагрівальних печей горів дерев’яний будинок у селі Гішин на Ковельщині. Силами рятувальників 4 та 19 ДПРЧ м. Ковеля та працівників місцевої пожежної охорони села Доротище горіння ліквідоване. 

Цього ж дня у селі Тихотин Рожищенської громади рятувальники ліквідували пожежу в літній кухні, у селі Нова Вижва Ковельського району – пожежу в дровітні, а в селі Видричі Камінь-Каширського району рятувальники й працівники місцевої пожежної охорони приборкали пожежу в дерев’яному дощатому навісі, під яким також зберігалися дрова. Імовірно, пожежу спричинило коротке замикання електромережі.

У ДСНС закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки у побуті.