Мешканці Рожищенської громади вшанували пам'ять жертв Голодоморів в Україні.

Про це розповіли на сайті Рожищенської міськради.

У КЗ «Центр культурних послуг» Рожищенської міської ради спільно з Будинком культури-філією села Топільне провели театралізовану композицію «Скорботна свічка пам'яті святої», учасниками якої стали не лише працівники культури громади, а й юні актори Рожищенського ліцею №2.


У Рожищенському історико-краєзнавчому музеї відбулася лекція-реквієм «Свіча пам'яті», присвячена 90-м роковинам вшанування жертв Голодомору.

Учасниками заходу стали учні 10-х класів Рожищенського ліцею №2 на чолі з вчителькою історії Людмилою Брук.


У ході лекції учні почули відомості і факти про мільйони загублених життів, а також переглянули виставку «Україна пам'ятає - світ визнає», яка об'єднала літературу українських письменників про часи Голодомору, фотоматеріали та спогади очевидців тих жахливих подій, жителів Рожища, які проживали в ті роки у східних областях України.


Працівники Публічної бібліотеки Рожищенської міської ради спільно з учнями 6-х класів та вчителями Огороднік Валентиною та Яремою Оксаною КЗЗСО «Рожищенський ліцей №2» працівники бібліотеки провели годину скорботи «Холодний подих згаслої свічі». Ведуча заходу Галина Корнійчук розповіла учням про геноцид проти українського народу сталінським режимом в 1932-1933 роках.

Поезії про голодомор прозвучали у майстерному виконанні читців Вікторії Чуль, Діани Гардей, Дмитра Сітовського та Дениса Клімчука.

Присутні хвилиною скорботи вшанували пам’ять мільйонів українських селян, які загинули мученицькою смертю від голоду. Доповненням заходу стала презентація виставки-спомин «Україна – в пеклі голодоморів».


Сьогодні ми з болем згадуємо ті страшні роки Голодомору і наш святий обов'язок - помолитися та схилити голови перед пам'яттю усіх невинно загиблих.