Сьогодні, 26 листопада, відзначали 90-ті роковини Голодомору 1932-1933 років.

Традиційно в Україні вшановують жертв голодоморів штучно створених СРСР в 1921-1923 та 1932-1933 роках. Цьогоріч свічки пам’яті запалюють в умовах широкомасштабної війни, розв’язаної росією.

Світ визнає голодомор геноцидом української нації. При нинішніх постійних обстрілах окупантом українських міст, постійними перебоями електропостачання, дехто вже встиг назвати поточні події голодомором.

Про це в етері ГІТу розповіла виконавчий директор Фонду Музею Голодомору Тетяна Лишневець.

«Це абсолютно свідомий, спланований радянською владою проти українців факт. Ми вижили в голодоморі, вистояли. Зараз росія, як спадкоємиця радянського союзу, продовжує робити те саме. Мої друзі говорять і таке пішло зараз в інтернеті: «Голодомор в 1930-х, голодомор зараз» і це направду страшно. Люди не мають можливості в 21 столітті готувати їжу, вони позбавлені тепла, у місті не працюють хлібопекарні, не можуть придбати продукти в магазинах. Те, що робить зараз росія — абсолютно ті самі інструменти», — розповідає Тетяна.

Лишневець рада тому, що зусилля музею та всіх парламентарів, які відстоювали та закликали на міжнародному рівні визнати голодомор геноцидом, дають свої плоди і країни одна за одною підтримують українську сторону.

Наостанок вона зауважила, що зараз ми маємо докладати всі зусилля для того, щоб зупинити вбивства невинних українців.