Війська НАТО у п’ятницю, 26 листопада, взяли участь у навчаннях на півночі Польщі, у районі неподалік Калінінградської області рФ і білорусі. 

Про це повідомляє Міністерство оборони Польщі.

У навчаннях поблизу польського населеного пункту Плочично – Тартак в Підляському воєводстві взяли участь 2 тисячі військовослужбовців підрозділів Сухопутних військ, Повітряних сил, Сил спеціального призначення, Сил територіальної оборони та інших сил, які входять до складу Батальйонної бойової групи НАТО. Також задіяно 1000 одиниць бойової техніки та матеріально-технічного забезпечення.

Основна сила EFP (Enhanced Forward Presence Battle Groups – Розширена передова присутність НАТО, ред.) складається з чотирьох багатонаціональних батальйонів, розгорнутих у Польщі, Литві, Латвії та Естонії.

У ході навчань десятки польських військових та солдатів Альянсу перетинали водойми за допомогою машин-амфібій, а американські війська на танках Abrams імітували переслідування противника.

Основний епізод навчань з однойменною до дислокації назвою Tumak 22, є наймасштабнішим навчальним проєктом 16-ї механізованої дивізії у 2022 році, яка відповідає за безпеку північно-східного кордону Польщі, деталізують у матеріалі.

«Бійці готові відповідати за безпеку східного флангу НАТО», – сказав міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.