На Буковині пенсіонер Микола Шевчук віддав на ЗСУ гроші, які збирав усе своє життя. За це президент Володимир Зеленський нагородив його орденом «За заслуги» III ступеня. Відповідний указ опубліковано на сайті президента.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

«Ми не можемо зрозуміти ваших агресивних намірів. Навіщо проявляєте дії Гітлера, повторюєте його історію, одумайтесь», - Микола Шевчук зачитав лист, який написав президенту Росії ще 8 років тому, після анексії Криму.

Після повномасштабного вторгнення Росії чоловік вирішив не писати, а діяти. Хотів піти у військо бути хоч чимось корисним, але не взяли. Тож допомогти вирішив фінансово. Усі гроші, які збирав впродовж життя – перерахував на потреби захисників.

«Держава просить допомагати, хто чим може. Такий патріот як я, думаю краще на армію віддам», - каже чоловік.

Ще на початку березня віддав ЗСУ 125 тисяч гривень та 10 тисяч доларів – все що тримав у банку на чорний день.

«Питають мене, чого дітям не дав? Діти живуть самодостатньо, мають машини, квартири, роботу. Держава у небезпеці – от того і віддав», - твердить чоловік.

Пан Микола – живе один у невеличкій квартирі в старій багатоповерхівці. Щоб назбирати таку суму, зізнається, заощаджував на усьому, багато років відкладав пенсію та прибуток з продажу овочів, що вирощує на дачі. Про те, що вмить позбувся усіх заощаджень, ані хвилини не жалкує. Каже, йому багато не треба.

Цілими днями сидить біля радіоприймача, слухає новини з фронту. Сподівається, за його гроші придбали зброю та захист нашим бійцям.

«Думаю, хоч комусь життя врятує моя допомога. Життя дорожче, ніж ті гроші, гроші – це папірчик», - переконує чоловік.

Кілька років пан Микола почесний громадянин Новодністровська, а нині про нього дізнався і президент. Володимир Зеленський нагородив пенсіонера орденом «За заслуги» 3-го ступеня.

Пан Микола продовжує заощаджувати кошти, хоче задонатити на купівлю дронів. До того ж, віддає волонтерам на потреби війська консервацію, одяг, фрукти та вірить – його внесок наближає перемогу.

«А як же ж ми не переможе, якщо у нас народ такий трудолюбивий і вільний, ми мусимо перемогти», - в сльозах твердить чоловік.