В Україні через постійні відключення світла є серйозні перебої з мобільним інтернетом та зв’язком. Тож багато хто з українців замислюється над тим, як вирішити цю проблему та бути завжди в строю, а найголовніше – мати змогу працювати онлайн. Starlink може бути гарною альтернативою, адже працює там, де інтернет ненадійний або повністю недоступний. Які ціни та як підключити Starlink – читайте далі.

Скільки коштуватиме Starlink

У разі приватного ввезення кожен самостійно платить і за термінали, і за зв’язок відповідно до комерційних тарифів на сайті Starlink.

Стандартний пакет супутникового інтернету від Starlink коштує $110 на місяць. Також потрібно придбати обладнання вартістю $599.

З 24 серпня Україна отримала спеціальну ціну: абонентську плату $60, та $385 – за обладнання. Пільгова ціна діятиме до наступного перегляду тарифної політики. До пакету підключення входить термінал (антена), Wi-Fi роутер та кабель довжиною 30 м.

За ці кошти ви отримаєте інтернет зі швидкістю від 50 до 150 Мбіт/с з можливою затримкою сигналу від 20 до 40 мілісекунд.

Як замовити Starlink: покрокова інструкція

Щоб придбати Starlink та доставити в Україну, необхідно виконати наступні кроки.

  • Зайти на офіційний сайт Starlink.
  •  На головній сторінці вказати адресу, де плануєте встановити обладнання (країна, місто, вулиця, поштовий індекс). Система автоматично перевірить, чи є можливість зробити це на вказаній локації.
  • Заповнити форму та сплатити депозит $60.
  • Дочекатися електронного листа від Starlink, де буде вказано, що за вашою адресою можлива доставка.
  • Оплатити ціну за обладнання.
  • Отримати та встановити Starlink.

Скільки триватиме доставка

Зазвичай вона займає 2–3 тижні після того, як ви отримаєте листа. Вартість доставки в пакет не входить. Коли термінал прибуде в Україну, він уже буде готовий до роботи та прив’язаний до вашого облікового запису.

Встановити обладнання можна самостійно. Детальна інструкція є в комплекті.