У довгому списку налаштувань екрана блокування iOS 16 особливо виділяється функція Photo Shuffle. Завдяки їй зображення на локскрині вашого смартфона будуть змінюватися протягом дня. Якщо ви ще не випробували цю функцію після оновлення до iOS 16, саме час це зробити, але перш ознайомтеся з можливостями Photo Shuffle в нашому гайді.

Як створити «Перемішування фотографій» на iPhone

Якщо у вас немає часу складати добірку зображень для екрана блокування, ваш iPhone може зробити це за вас. Ви можете налаштувати автоматичне перемішування вибраних фотографій на смартфоні. Це помітно економить час. Існує два простих методи створення ручного або автоматичного «перемішування фотографій. Розберемо кожен окремо.

Перший спосіб:

  1. Розблокуйте свій iPhone 14 Pro, але не проводьте пальцем, щоб відкрити головний екран, а залишайтеся на заблокованому екрані.
  2. Викличте набір опцій для настройки шпалер довгим тапом по локскрину.
  3. Натисніть на синій значок плюса в нижній частині екрана.
  4. Вгорі виберіть «перемішати фото».
  5. Щоб вручну створити перемішування, тапніть по «вибрати фотографії вручну». Виберіть усі потрібні фотографії, а потім натисніть «Додати».
  6. Для створення автоматичного перемішування, виберіть пункт «використовувати вибрані фотографії». Ви можете виключити і додати людей, які з’являються у вашій добірці, попередньо натиснувши на кнопку «Вибір» поруч з пунктом «Люди».
  7. На наступному екрані ви можете збільшити або зменшити масштаб фотографії та налаштувати її відповідно.
  8. Натисніть кнопку «Готово», для завершення.

Другий спосіб:

  • відкрийте «Налаштування» та перейдіть в розділ «Шпалери»;
  • тапніть на «Додати нові шпалери»;
  • у верхній частині виберіть функцію перемішування.

Решта процесу ідентична. Виберіть «Використовувати улюблені фотографії» для автоматичного перемішування або «Вибрати фотографії вручну», щоб створити підбірку самостійно.

Використання частоти перемішування для управління Photo Shuffle

Частота перемішування дозволяє вибрати, як часто і коли фотографії будуть змінюватися на екрані блокування. Зараз iOS дозволяє вибрати з чотирьох варіантів: по торканню, по блокуванню, щогодини і щодня.

Для налаштування Відкрийте Photo Shuffle або на екрані блокування, або в «Налаштуваннях» вищезазначених способів. На локскрині з’явиться параметр «Частота перемішування». Натисніть на нього, щоб вибрати потрібний варіант.

Або ж після натискання кнопки «Додати» та появи екрану попереднього перегляду натисніть на значок з трьома крапками внизу, виберіть «Частота перемішування», тапніть на пункт «Свій варіант».

Персоналізація екрана блокування iOS 16 за допомогою Photo Shuffle

За допомогою Photo Shuffle ви можете налаштувати свій екран блокування по-новому. Але це лише початок. Щоб локскрін став відображенням вашої індивідуальності, варто налаштувати стиль шрифту, колір навіть додати віджети на екран блокування, щоб він виглядав так, як захочеться вам.