В Україні відбулась унікальна подія — був проведений триденний хакатон, завданням якого було вирішення задач оборони країни.

Хакатон — це такий підхід західного світу, де збираються десятки - сотні людей і знаходять шляхи для вирішення технологічних проблем.

Захід був закритим та проводився непублічно в приміщенні Київського метрополітену. На заклик організаторів відгукнулось понад тисяча бажаючих прийняти участь — представники державної і приватної кібер- та IT-сфер.

Про цю масштабну подію в етері ГІТу розповів засновник Cyber Unit Technologies Єгор Аушев.

З наданих військовими запитів обрали близько десятка питань, вирішенню яких присвятили себе сотні учасників в складі різних команд. Після їх вирішення, зі слів Єгора, представники Міністерства оборони, Ради нацбезпеки та Генерального штабу одразу взяли ці результати в роботу.

В підсумку Аушев поділився своїми враженнями від побаченої роботи фахівців у командах:

«Зараз склалася в Україні унікальна ситуація, коли державний і приватний сектор, а також всі військові підрозділи діють, як одне ціле, як один потужний кулак, — розповів він. — Цього разу я був дуже приємно вражений рівнем державного сектору спеціалістів з кібер-безпеки. Там дійсно були продемонстровані дуже цікаві ідеї для рішень певних задач».

Дивіться більше у відео: