У Рожищенській громаді розгорнули три Пункти Незламності.

Про це повідомили у Рожищенській міськраді.

«Якщо знову відбудуться масовані російські удари і припиниться постачання електрики на невизначений період, аби не замерзнути і мати змогу зв'язатися з рідними, жителі громади можуть скористатися базовими послугами Пунктів Незламності - підзарядити телефон, зігрітися гарячим чаєм, скористатися аптечкою, просто пересидіти в теплі час відімкнення світла», - йдеться у дописі.

Наразі функціонують три такі пункти - у приміщенні ДСНС (пожежна частина) за адресою: смт. Дубище, вул. Зелена, 45, у Відділі поліцейської діяльності №1 (м. Рожище) Луцького РУП (м. Рожище, вул. Незалежності, 93) та у Рожищенській багатопрофільній лікарні (м. Рожище, вул. К. Шилакадзе, 19).

Наміри агресора – будь-що залишити жителів України без електроенергії, світла та тепла. У разі тривалого аварійного відключення електроенергії, саме Пункти Незламності, які функціонуватимуть цілодобово, стануть острівцем безпеки, стабільності, тепла та нашої єдності.

Наприклад, у Пункті Незламності при лікарні можна не тільки зігрітися, тут у випадку крайньої потреби передбачили додаткові ліжко-місця для тимчасової ночівлі.

Людно у години відімкнення світла і у Пункті Незламності у приміщенні ДСНС. Хтось приходить погрітися, інші – зарядити телефон або навіть попрацювати на ноутбуці.

З часом кількість таких пунктів у Рожищенській громаді буде збільшуватися.