Україна показала, що готова демонструвати найбільш креативні підходи для повернення своїх громадян та використовувати для цього найменші можливості. Так у розвідці прокоментували питання, чи можливо обміняти затриманих колаборантів в УПЦ (після доведення провини) на полонених.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов у коментарі «24 каналу» розповів, що на обмінах росіян найбільше цікавлять офіцери, люди зі специфічними знаннями та навичками, представники спеціальних військових професій.

Юсов зазначив, що не може коментувати обмін військовополонених, оскільки цим займаються інші органи. Однак відповів, чи можливо залучити до обміну колаборантів.

«На прикладі великого обміну і долі Віктора Медведчука Україна показала, що готова демонструвати найбільш креативні підходи, щоби повертати своїх громадян додому. Найменші можливості, які для цього будуть з'являтися, — і формальні, й неформальні, і публічні, й непублічні, і відкриті, й закриті — ми точно будемо використовувати», — зазначив Юсов.

Він наголосив, що є спецоргани, які займаються цими питаннями.

«Я особисто не є прихильником цієї організації (УПЦ — ред.). Щиро вірю, що національна безпека має бути забезпечена в цій царині», — підкреслив представник ГУР.