У неділю, 6 листопада, на війні в Україні помер російський священник Михайло Васильєв, який нещодавно заявляв, що якби жінки в росії більше народжували, їм було б простіше відправляти синів воювати.

Про це з посиланням на офіційний сайт РПЦ повідомляє «Українська правда».

Як повідомляють на сайті РПЦ, протоієрей Михайло Васильєв загинув уранці 6 листопада "в зоні спеціальної військової операції в Україні під час виконання пастирських обов'язків".

У РПЦ повідомляють, що Васильєв як священник брав участь у відрядженнях до "гарячих точок" і в "миротворчих операціях" у Косово, Боснії, Абхазії, Киргизії, на Північному Кавказі та в Сирії.

Був настоятелем храму великомучениці Варвари і преподобного Іллі Муромця – Патріаршого подвір'я при штабі Ракетних військ стратегічного призначення в с. Власиха Московської області.

Як писало видання The Insider, у жовтні в ефірі телеканалу "Спас" Васильєв висловив думку, що, якби жінки в росії більше народжували, їм було би простіше відправляти синів на війну.

Ведуча розповіла йому про жінку, яка сховала сина від мобілізації на Канарських островах.

"Кожній дамі Господь попустив народити безліч діток. І якщо дама, виконуючи цю заповідь "плодіться і розмножуйтеся", відмовилася від штучних способів переривання вагітності, у найширшому спектрі, то, очевидно, дитина у неї буде не одна. А отже, їй не так боляче і страшно буде з нею розлучатися, нехай навіть на якийсь час. Не такий страшний чорт, як його малюють. Бог не видасть, свиня не з'їсть", – говорив російський священник.