Багато українців тепер стикається з блокуванням як окремих коментарів та постів, так і сторінок повністю.

Під час повномасштабного вторгнення сотні тисяч українців кричать в соцмережах про свій біль та намагаються донести правду про події, які відбуваються на їх землі. Проте соцмережі зі своїми некоректними схемами запобіганню ворожнечі блокують і ті пости, які взагалі не несуть в собі подібної тематики.

Зі схожою проблемою стикнувся український політичний експерт Тарас Чорновіл, сторінку в Facebook якого, було заблоковано. Про це в етері Громадського Інтерактивного Телебачення він розказав особисто.

«Мої американські друзі з їхніх акаунтів написали апеляцію щодо мого акаунту і мені досить швидко його повернули. Всі претензії зняті, проблем нема, тим більше видалення було абсолютно на надуманих підставах», — ділиться вирішенням своєї проблеми Чорновіл та додає, що мало не єдиним можливим вирішенням є застосування такого американського фактору.

Ще однією проблемою соцмереж політ експерт вважає російську модерацію: «Нажаль, компанія «МЕТА» на території України діє майже, як окупант. Тому що російська модерація, російські спец підходи, оцінки і тому подібне — через це виникають проблеми».

В підсумку він зазначив, що насправді агресивні висловлювання деяких людей ширяться соцмережами і не блокуються, що показує недосконалість системи і викликає неприємне враження.