Політичний експерт Тарас Чорновіл прокоментував заяви Папи Римського про те,  що жорстокість «не притаманна російському народові».

Свою думку щодо цього він висловив в ефірі ГІТу.

Нагадаємо, після поїздки до Бахрейну у спілкуванні з журналістами Папа Римський заявив, що жорстокість російських військових, з якою вони діють в Україні, їм не притаманна. Він згадав російського письменника Федора Достоєвського, який, за словами понтифіка, до сьогодні "надихає християн до осмислення християнства". Пізніше посол України у США Оксана Маркарова прокоментувала його слова, написавши у фейсбуці, що «Папа Римський, мабуть, якось неуважно читав Достоєвського», на якого він посилається.

Зі слів Тараса Чорновола, Папа Римський Франциск досі у своїй діях і словах відштовхується від власних національних і регіональних упереджень, чого не повинна робити людина на такій посаді.

На превеликий жаль, на цьому Папі лежить певний відбиток, який мав би бути зметений у момент, коли людина виходить на рівень вище до Бога. В Аргентині ненавидять Великобританію, ненавидять до крайнього тупіння. І коли Британія когось підтримує – аргентинець автоматично починає ненавидіти того, кого підтримує Британія. Подібно ставляться аргентинці до США і тих, кого вони підтримують, – каже експерт.

У Папи відверто проглядається лівацтво, каже Чорновіл.  Своїми заявами він приніс шкоду католицькій церкві й українським католикам, при чому обом конфесіям: греко-католикам і римо-католикам:

Я сам греко-католик.  Ми відкидаємо ті його твердження, ми говоримо, що це неприпустимо, ми нагадуємо рішення Другого Ватиканського Собору, який чітко розмежував: коли Папа Римський говорить у справах віри, то його тези церква католицька повинна сприймати, коли ж він говорить про щось інше – це його особиста думка. В такому разі говорить не Папа, а колишній громадянин Аргентини. Але на превеликий жаль, шкоду його заяви будуть далі нести. Що стосується самого Папи – мені здається, його вже просто не виправити. 

На думку політексперта, наразі Папа Римський не має ніяких політичних впливів, він їх втратив.

Він не має довіри на Заході і сам не має довіри до Заходу, тому він не буде ніяким посередником... Казати, що росіяни не такі вже й погані – це є від вузьколобості, упередження і лівацтва, – додав Чорновіл.