Велика Британія додатково надасть Україні приблизно 1000 ракет «земля-повітря», щоб допомогти боротися з російською загрозою українській інфраструктурі.

Про це заявив міністр оборони країни Бен Воллес у середу, 9 листопада.

Воллес сказав, що Велика Британія найближчим часом завершить поставку Збройним Силам України приблизно 1000 додаткових ракет «земля – повітря». Це стало відповіддю на запити України щодо посилення можливостей протиповітряної оборони. Ці ракети відіграватимуть життєво важливу роль у забезпеченні протиповітряної оборони України та захисті її критичної інфраструктури, яка постійно стає мішенню для Росії.

Ракети можна використовувати в комплексі з наявними засобами ЗСУ. Обладнання складається з пускових установок і ракет і здатне збивати повітряні цілі, зокрема російські безпілотники та крилаті ракети.

«Це зобов’язання щодо постачання ще сотень ракет «земля-повітря» продовжує нашу оборонну підтримку України проти російської агресії та допоможе Україні протистояти загрозі незаконного націлювання на критично важливу національну інфраструктуру», – зазначив Воллес.