Генштаб ЗСУ попереджає про загрозу ракетних ударів найближчим часом, в ОК «Південь» наголосили, що у Чорному морі все ще перебуває угруповання кораблів росії.

Про це сказали заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов на брифінгу 1 грудня та керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі загальнонаціонального телемарафону, – повідомляє Українська правда.

«Зберігається загроза завдання найближчим часом ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури України та військових об’єктах. Ціллю ворога є викликати паніку у населення для дестабілізації внутрішньої обстановки», – зазначив Олексій Громов.

Він додав, що протягом тижня екіпажі стратегічних бомбардувальників Ту 95 MC росії виконували польоти у повітряному просторі Саратівської, Самарської та Оренбурзької областей, а також у повітряному просторі східної частини рф та акваторії Баренцевого моря.

Очільниця пресцентру ОК «Південь» Наталія Гуменюк також наголосила на перебуванні у Чорному морі угруповання кораблів рф та загрозі ракетних ударів. З її слів, це також може бути «психологічним тиском на населення».

«Перебування у Чорному морі корабельного угруповання означає, що продовжується і повітряна розвідка, і збір (даних, – ред.) обстановки, і підготовка до можливих ракетних ударів. Тому що (російські, – ред.) ракетоносії споряджені, підготовлені, а те, що вони час від часу заходять у пункти базування, може говорити про реагування на погоду, тому що штормова ситуація дуже мінлива», – зазначила вона.