Незважаючи на рясний дощ, жителі громади навколішки зустрічали траурний кортеж з тілом захисника України Юрія Повшука з Єлізаветина Рожищенської громади.

У невтішному горі старенька ненька, припадає до домовини зраненою чайкою дружина, по-чоловічому мужньо тримається син. І саме небо теж оплакує Героя, - йдеться на сайті Рожищенської міськради.

Біля пам'ятного знака Борцям за волю та незалежність України священники відслужили заупокійну молебень за вбитим російським агресором Героєм.

Символічно, що прощання з загиблими земляками відбувається саме на цьому місці, де встановленням пам'ятного знака у мирний час вшанували подвиг наших предків, які виборювали волю рідної землі у різні часи. Нині історія України плекає нових Героїв, наших мужніх сучасників, які у боротьбі за державність України віддають найдорожче - своє життя. Таким Героєм став і Юрій Повшук, котрий поповнив Небесний Легіон нескорених.

Старший стрілець механізованого відділення Юрій Повшук був призваний на військову службу по мобілізації у квітні 2022 року. У телефонних розмовах завжди обнадіював рідних, що все буде добре, що повернеться з перемогою. Та не судилося. 5 грудня під час виконання бойового завдання у районі населеного пункту Кліщіївка Бахмутського району Донецької області старший солдат Юрій Повшук отримав смертельне поранення.

Після громадської панахиди дорога Героя востаннє пролягла до рідної домівки у Єлізаветин, де з загиблим прощалися рідні, друзі, сусіди, колеги по роботі, односельці.

Всі вони відгукувалися про 51-річного захисника України як про виважену, добру та чуйну людину. Юрій Повшук ніколи і нікому не відмовляв у допомозі, був скромним і спокійним. Таким він назавжди залишиться у пам'яті тих, з ким зводило його життя.

Чин відспівування Героя відбувся у Свято-Володимирському храмі смт Дубище. А далі велелюдною процесією під звуки військового оркестру тіло загиблого провадили на місцеве кладовище, де поховали з усіма військовими почестями.

Вічна пам'ять і слава Героєві, а родині щирі співчуття і сили прийняти та пережити цю непоправну втрату.