12 грудня вступив у дію закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання та протидії мобінгу (цькуванню)». Тобто будь-який працівник має право на захист від економічного і психологічного тиску на робочому місці.

Дію нового закону обговорили в етері ГІТу з юристкою ГО "Трудові ініціативи" Надією Йолкіною.

Вона дала визначення цього поняття:

«Мобінг — це систематичні тривалі умисні дії або бездіяльність роботодавця чи дії окремих працівників або колективу, які спрямовані на приниження честі та гідності працівника, або ж його ділової репутації. В тому числі стосовно зміни або припинення її трудових прав та обов’язків, які проявляються безпосередньо у формі психологічного та/або економічного тиску. Це може бути зі застосуванням електронної комунікації стосовно працівника, так само створення напруженої, ворожої, образливої атмосфери».

Надія зазначає, що в законі подано вичерпний перелік форм того, що рахується таким психологічним та економічним тиском.

«Звернувшись до відповідного органу потрібно навести, що сталося безпосередньо, який зміст цього мобінгу, що вбачає працівник. В такому разі контролюючий орган буде дивитись чи підпадає це під поняття мобінгу», — пояснила Йолкіна.

Щодо того куди звертатись таким працівникам вона сказала:

«Законодавство не обмежує працівників — осіб, які зазнали мобінгу. Такі особи мають право звернутися до Держпраці та/або суду, — роз’яснює юристка та зауважує, — ми, як юристи, в цих і інших ситуаціях порушення трудових прав рекомендуємо звертатися до Державної служби з питань праці, оскільки надалі їх висновки так само використовуються, як додатковий доказ у суді».

Наостанок Надія звернула увагу на докази для суду. За її словами чим більше доказів в сукупності надасть потерпілий, тим краще. Такими доказами можуть бути: свідчення свідків з колективу, виписки по заробітній платі, у разі незаконного скорочення її або недоплат, свідчення профспілки, якщо така наявна на підприємстві, у випадку незаконного звільнення або догани — відповідні документи про це.