ООН прогнозує, що до кінця 2023 року рівень бідності в Україні може зрости до 55 % населення. Обґрунтованим такий прогноз вважає й економіст, керівник аналітичного відділу Мережі захисту національних інтересів «АНТС» Ілля Несходовський

Про це він сказав в ефірі ГІТу. 

Уряд на наступний рік фактично заморозив соціальні виплати і фактично пенсії. Розмір зростання пенсій буде меншим ніж рівень зростання, умовно кажучи, інфляції. Як результат, наші пенсіонери ( а їх тільки в нас 11, 5 млн), то в цьому випадку 10,5 млн з них будуть за межею бідності, так як у нас виїжджає значна частина населення, деякі втратять роботу, деякі потребують соціальної підтримки, внутрішньо переміщені особи... Тому така кількість бідних - це достатньо  обґрунтований прогноз, - зазначив економіст.

Несходовський також додав, що Україні потрібно не просто прийняти цю інформацію, а починати розробляти вже певні програми.

У цих програмах першочергово має стояти не збільшення пенсій, бо в нас тоді не вистачить грошей на відновлення. Має бути зростання економіки, має зростати заробітна плата. Має бути належним чином конфігурована податкова система,  а також створенні умови для того, щоб бізнес в Україні розвивався, - вважає він.