Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко збирається відвідати президента рф володимира путіна у росії після приїзду останнього до мінська. Це буде їхня дев’ята зустріч за 2022 рік.

Про плани лукашенка поїхати у росію повідомив Telegram-канал «Пул Первого», який називають наближеним до глави білорусі, пише Громадське.

Як зазначається, лукашенко вирушить із робочим візитом вже завтра, 24 грудня. білоруська служба «Радіо Свобода» зазначила, що олександр лукашенко вже 8 разів зустрічався з путіним у 2022 році, з них лише одна зустріч була в мінську (19 грудня).

На запрошення путіна лукашенко відвідає Науково-дослідний випробувальний центр підготовки космонавтів імені Гагаріна у підмосковному селищі Зоряне містечко. Наразі там відбувається добір кандидатів на політ у космос від ьілорусі. Нагадаємо, під час відвідин путіна до мінська глави білорусі та росії домовилися про відправлення до Міжнародної космічної станції першого білоруського космонавта.

Окрім того, лукашенко також візьме участь у неформальній зустрічі глав держав-учасниць СНД, яка відбудеться 26-27 грудня у Санкт-Петербурзі. Лідери країн «підіб'ють підсумки 2022 року, обговорять плани щодо подальшої взаємодії в найбільш актуальних для Співдружності сферах».

Нагадаємо, 19 грудня володимир путін приїхав з робочим візитом до білорусі — вперше із червня 2019 року.