На новорічні свята не буде аварійних відключень електроенергії за умови відсутності обстрілів з боку росії.

Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Прем'єр зазначив, що кількість аварійних відключень у країні зменшується: зокрема, сьогодні, 27 грудня, вдалося повернути до мережі два блоки теплових електростанцій.

Електрику підключають у порядку пріоритетності: на першому місці – критична інфраструктура, на другому – ВПК, на третьому – важливі виробництва, на четвертому – житловий фонд.

«Стежимо за тим, аби вимкнення були справедливими, і їх навантаження розподілялося рівномірно на всіх споживачів. Ми розуміємо, що росія готується продовжити атаки на українську енергосистему. Тож перебуваємо в щоденній готовності до нових масованих обстрілів. Це може статися будь-коли: сьогодні, завтра чи навіть напередодні Нового року. Хочу підкреслити: у разі відсутності обстрілів новорічні свята пройдуть без аварійних відключень», – повідомив Шмигаль.

Щоб швидше відновити енергосистему, розповів він, Кабмін спростить будівництво повітряних ліній електропередач та підстанцій – на час воєнного стану знімуть вимогу проведення оцінки впливу на довкілля на такі об'єкти.