Відбулась зустріч голів країн - учасниць СНД, де путін вирішив оригінально привітати колег з Новим роком, подарувавши їм 9 перснів. Довго чекати не довелося, люди швидко провели паралелі та охрестили путіна Сауроном. Всі, хто читав Толкіна, знає, як він закінчив.

Про долю путіна та СНД в етері Громадського Інтерактивного Телебачення поговорили з політаналітиком Михайлом Саввою.

«Судячи з того, що ми бачимо, це буде погана доля. По-перше, дійсно СНД вже не є організацією, яка має потенціал хоча б щось зробити. Дуже багато протиріч всередині СНД. Навіть воєнні конфлікти є між країнами, які є членами цієї спілки», — описав ситуацію Михайло.

Про причини зборів співдружності, він сказав:

«Ця зустріч була спробою путіна якось посилити потенціал СНД, але в нього дуже погані консультанти, по-перше. Ці персні і меми, які вже з’явилися це підтверджують. Вони Толкіна точно не читали та навіть не могли уявити собі, яку шкоду вони зробили іміджу СНД цим символічним подарунком. По-друге, об’єктивно СНД вже не є потрібним. Деякі країни центральної Азії, наприклад, вже належать фактично до зони економічного контролю Китаю. Це Казахстан, Киргизстан, інші країни центральної Азії, а Китай не збирається зменшувати цей контроль. Тобто Китаю СНД точно не потрібна».

Також наявні конфлікти між іншими країнами співдружності. В конфлікті між Вірменією та Азербайджаном, зі слів політаналітика, росія має військовий контроль над Вірменією, але вже не може надавати допомогу. Також існує граничний з війною конфлікт між Киргизстаном та Таджикистаном, де періодично починається стрілянина та гинуть люди, через територіальні претензії цих країн.

Підсумовуючи Савва зазначив:

«Це доводить, що сама ідея СНД, як організації, яка когось об’єднує, яка є миротворчою, не спрацювала».