Херсонщина потерпатиме від обстрілів до тих пір, поки ЗСУ не відженуть окупантів від лівого берега Дніпра на відстань, яка буде недосяжною для артилерії противника. 

Про це під час ефіру на своєму ютуб-каналі розповів військовий експерт Олег Жданов

Так відбувалося у Харкові, теж саме було в Сумах, Чернігові, Миколаєві і так відбувається зараз у Запоріжжі та Дніпрі. Це прифронтові міста, до яких, на жаль, дістає російська артилерія і ракети, – зазначив він. 

Зі слів експерта, наша артилерія сьогодні намагається вести контрбатарейну боротьбу.

Але ми маємо розуміти, що неможливо передбачити де і коли потрібно розвернути артилерійську батарею для того, аби з першим пострілом зі сторони росіян відкрити вогонь на знищення цієї  батареї противника, – додав він.

Нагадаємо, російські військові вдень у неділю, 4 грудня, обстріляли акваторію річки Дніпро та автоматною чергою поранили 65-річну жінку. Від отриманих травм вона померла.

Минулої доби, 6 грудня, російські окупанти 51 раз обстріляли територію Херсонщини. Рашисти били по мирних населених пунктах області з артилерії, РСЗВ, танків та мінометів, повідомив глава Херсонської ОВА Ярослав Янушевич. Ворожі війська вбили 2 мирних людей, ще 1 житель Херсонщини отримав поранення. Через обстріли пошкоджено об’єкти цивільної інфраструктури та житлові будинки.