Інспектора прикордонної служби Олексія Сміянова за участь у відсічі та стримуванні збройної агресії рф, проявлену особисту мужність та відвагу, стійкість і рішучість, нагороджено медаллю «За військову службу Україні»

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

 Нагороду герою-прикордоннику 7 грудня вручив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.


Олексій зустрів повномасштабне вторгнення окупантів в Україну на Луганщині. У складі протитанкового розрахунку прикордонник протистояв ворожій колоні танків, які прямували на його позицію. Завдавши противнику неочікуваного удару, охоронці кордону призупинили рух колони.

«Щоправда, ворог вирахував їхню позицію та здійснив її обстріл. До цього часу прикордонники уже встигли перегрупуватися та перемістилися в інший сектор», – додають у повідомленні.

Прикордонник також брав участь в боях у Старобільську, Лисичанську, Лимані та Попасній. В останньому населеному пункті Олексій знаходився близько двох місяців. Поміж запеклими боями, під постійними обстрілами з ворожих танків, «Градів», мінометів і фосфорними боєприпасами, він разом з іншими прикордонниками допомагали місцевому населенню: забезпечували харчами та евакуйовували у безпечні місця.

Зараз військовий проходить службу в одному з прикордонних підрозділів на Волині.