У вівторок, 15 лютого, під час розширеної наради міський голова Ігор Поліщук повідомив, що завдяки допомозі поліції вдалося віднайти представника будівництва на вулиці Кривий Вал, 19, який тривалий час переховувався від працівників відділу державного архітектурно-будівельного контролю. Йому вручили усі документи щодо проведення перевірки.

Про це повідомляє Луцька міськрада.

Ігор Поліщук зазначив, що подібна практика буде продовжена і за допомогою поліції шукатимуть й інших представників чи власників будівництв у нашій громаді, які ухиляються від проведення перевірок. За його словами, має бути порядок і відповідати вимогам закону.

Нагадаємо, на вул. Кривий Вал, 19 розташована двоповерхова будівля з цокольним поверхом, де колись було кафе «Берізка». Цю будівлю ще 2020 році викупив  за 3 мільйони 300 тисяч 33 гривні в «Укрпошти» очільник Волинської обласної територіальної організації партії «Голос» Віктор Левандовський.

Проблема в тому, що за цією ж адресою зареєстрована пам’ятка архітектури – головпоштамт. Тобто адреси головпоштамту і колишнього кафе досі не розділені.

Тепер міська рада має претензії до Левандовського, мовляв, він реконструював пам’ятку архітектури без відповідного дозволу. Хоча колишнє кафе, збудоване у 1998 році, жодної архітектурної цінності не мало. На відміну від головпоштамту, який збудований у 30-х роках ХХ століття і є яскравим представником архітектури функціоналізму.