Нещодавно стало відомо, що учасник колективу «Kalush Orchestra» Тимофій Музичук у 2015 році публікував неоднозначне фото на Красній площі в Москві.

Про це повідомляє «24 канал».

Першими про це повідомили у фан-акаунті «Євробачення». Знімок справді був оприлюднений в мережі 20 січня 2015 року о 00:05.

На фотографії юний Тимофій у чудернацькій теплій шапці позує на тлі Собору Василя Блаженного у Москві.

Скриншот з "ВКонтакте"
Скриншот з "ВКонтакте"

Менеджер гурту повідомив, що фотографію музикант начебто зробив ще до 2014 року, коли Росія не вела війну проти України.

«Фото зроблено до 2014 року. Від початку російської агресії він не відвідував країну окупанта», – йдеться у повідомленні.

У мережі також почали публікувати й інші факти перебування Тимофія у Росії начебто у 2016 році, проте менеджер їх заперечив і сказав, що виступ проводився ще у 2013 році.

Нагадаємо, вихідці з Волині Віталій Дужик, Ігор Діденчук та Тимофій Музичук у складі гурту «Kalush orchestra» брали участь у фіналі національного відбору на «Євробачення». Глядачі вивели їх на перше місце. Проте за підсумками голосування членів журі і глядачів перемогу присудили співачці Аліні Паш. Її звинувачують у відвідинах окупованого Криму у 2015-му через територію Російської Федерації. Співачка

Як розповіла співачка, в Крим вона приїздила для того, щоб виступити на весіллі українки. Співачка надала довідку з Держприкордонслужби, що вона в’їжджала в Крим із території України. ДПСУ підтвердила фейковість довідки про поїздку Аліни Паш у Крим.

Паш також публікувала своє фото у світшоті з написом "Kyiv" на тлі Кремля у Москві.

Вона заявила, що то був пранк, а люди "його не зрозуміли". За словами артистки, метою було показати, що правильно писати "Kyiv", а не "Kiev".

«Я хотіла показати середній палець усій цій системі і якщо це не "вихопили" люди – вибачте, я так більше не буду робити. Пранки я більше не буду робити. Не така вже я зараз бунтарка. Я росту, розвиваюся, дорослішаю, і це нормально», – сказала вона.

Аліна Паш також додала, що в Росії вона концертів не давала.