«Всі громадяни, це стосується і фізичних осіб, це стосується і бізнесу тобто суб’єктів підприємницької діяльності на сьогодні мають, так звані, кредитні канікули. По фізичних особах по нашому банку: я говорю за "Укргазбанк" до 1 травня ніяких сплат відсотків, ніяких сплат тіла кредиту і тому подібне. По юридичних особах цей термін продовжено до 1 червня. Тобто люди не повинні переживати за свої зобов’язання згідно договорів перед банками, тому на сьогодні така ситуація. Я думаю, якщо буде продовжуватись таке жахіття, що відбувається, ці терміни будуть посовуватись», — повідомив він.

В Україні з огляду агресію держави-окупанта було прийняте рішення про націоналізацію активів РФ на теренах України. У державі є комерційні банки, які мають у своєму капіталі російські гроші. Як діяти позичальникам у таких банках розповів в ефірі ГІТ Едуард Зубчик:

«Я думаю, що мають працювати закони совісті, просто закони – юридичні закони, закони логіки. Якщо ми говоримо про особу-позичальника чи юридичну, яка отримала позику в банку, де частка російського капіталу, наприклад, не віддавати ці кошти не можна, тому що є зобов’язання, є договір і тішитись, що це є частково російські банки і ми гроші не віддамо, я думаю, так поступати не можна.»