Політичний та економічний експерт незалежної неурядової організації Growford Institute Валерій Клочок в ефірі ГІТ у спецпроєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» аналізував комунікацію Президента України Володимира Зеленського із світовою спільнотою, дав рекомендації: яких домовленостей, зокрема, у сфері безпеки, варто досягати з НАТО. Також він зробив висновок, що світ змінився у зв’язку з воєнним тероризмом раші. 

«Скажіть будь ласка ми могли б подумати, що за кілька днів могли росію виключити з Ради Європи, зі Світової ради торгівлі, Парламентської асамблеї Ради Європи. Просто таких прикладів можна наводити масу. Санкції, які застосовуються до росії та російських активів, російського бізнесу… Можна багато нанизувати таких прикладів, які показують, що дійсно світ змінився», — навів яскраві приклади санкцій проти росії політичний та економічний експерт. 

«Зараз важлива артикуляція не про нейтральність, а про нову гарантію безпеки в умовах не набуття членства НАТО. Українці дійсно потерпають від військового тероризму росії. Це війна поза правилами», — поставив акцент Валерій Клочок.