В ефірі ГІТ у проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» політик, журналіст, колишній член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Володимир Горковенко висловив свою думку про курс України в НАТО.

«Я думаю, що політики просто не готові обговорювати це питання, тому що аби відмовитися від цього курсу в НАТО, потрібно зібрати 300 голосів і внести зміни в Конституцію. Процес внесення змін в Конституцію довготривалий і він як мінімум має зайняти один рік. Крім того, в самій сесійній залі я не думаю, що знайдеться 300 голосів, які готові відмовитися від цього статусу. Іншими словами — це буде означати капітуляцію», — сказав політик. 

«Я далекий від того, що ми маємо чимось поступатися. Ми дали конкретно під ср..ку другій армії світу. Вони біжать і аж гайки шкварчать, тому що українці їх змушують удобрювати українську землю. Нам зараз не треба думати про те, що зараз нас кудись візьмуть, чесно — нам по цимбалам. Україна вже показала, що вона захищає не лише себе, а захищає всю Європу. Я підтримую позицію нашої влади, яка каже досить просто — гинуть наші діти. Вони загинули, тому що не було закрите небо. Українська влада правильно каже: «Шановне НАТО, допоможи закрити небо! Якщо ти не допомагаєш закрити небо, то не допоможи бла, бла, бла, а конкретними кроками.» Звернем увагу: тиждень тому говорили, що нам дві країни надають літаки — це сімейства СУ. Це старі літаки… Але знов не дають. Навіть ці старі літаки змогли б закрити небо. В якійсь мірі країни НАТО нам допомогли прийняти наше рішення про те, щоб нам надали системи ППО, ті ж «Стінгери», сучасні системи, які дозволяють збивати літаки. Тому ми маємо право казати: «НАТО, ти не оборзєло!». І ви наївні (НАТО) не думайте, що путлер, умовно кажучи, стане біля Луцька чи за Луцьком і зупиниться, він піде далі. Тому ми маємо повне право вимагати нам допомогти, тому що гинуть люди. З приводу компромісу — єдиний може бути компроміс — капітуляція росії», — підсумував Володимир Горковенко.