Лікар, народний депутат України 5 і 6 скликань Володимир Карпук проаналізував спроможність росії вести тривалі бойові дії в ефірі ГІТ у проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!».

«Плани путіна дуже далекоглядні. Ми бачимо техніку, на якій написано «На Берлін», але спроможності і економічні, і військові надто малі, щоб йти на Європу. Я ще з грудня місяця почав аналізувати економічну, фінансову, військову спроможність росії. Росія на сьогодні має ВВП на рівні 1,6 трл. дол. Це 12-е місце в світі… Тобто там можливостей економічних вести таку війну немає.», — вважає він. 

 «Ми розуміємо, що 60-70 відсотків експортних поступлень до бюджету – це є гроші, отримані з газу і нафти. Тобто якщо вже ЄС ставить питання повного тотального ембарго на нафту і всі газові речі, це все впаде. Без технологій, без поступлень найдорожчої сировини , росія не зможе працювати попри навіть налагодженню, як вони вважають, економічних зв’язків з Китаєм чи Індією», — додав вагомі аргументи до своєї тези Володимир Карпук. 

«Армія їхня була по чисельності друга в світі, 1 мільйон на сьогоднішній день. Вона розтягнута на всій території», — наголосив учасник ефіру.