Журналіст, письменник Остап Дроздов прокоментував в ефірі ГІТ у проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» прокоментував рішення РНБО України призупинення опозиційних партій «п’ятої колони».  

 «Я про роботу з внутрішнім ворогом, внутрішнім колаборантом… Добавилися, шановні друзі до того, що вся ця олігархічна худоба прикликала сюди негідників, вбивць, виродків, які просто випалюють дощенту, випалюють твою землю. Тому це рішення … є навіть якимось моветоном взагалі про це говорити. Більше того, я хочу сказати, що насправді, якщо Ви вчитувалися, у рішенні РНБО йдеться, що на момент воєнного стану призупинена діяльність політичних партій і їхній список. За тою логікою можна припускати, що, не приведи Господи, у мирний час вся та челядь московська поприлазить зі своїх Кіпрів, своїх Іспаній, своїх Монтекарло, і будуть тут хвіст свій піднімати, і своїм копитом будуть ходити по випаленій землі. І вони, як ні в чому не бувало, будуть собі дозволяти якісь випади в сторону України», – сказав Остап Дроздов.

Він рекомендує на віки забути про всі ті проросійські політичні філіали Кремля (партії), їх повністю присадити. В інакшому випадку, на думку журналіста, на нас чекатиме черговий реванш, бо це вже ми проходили в 2014 році.