На Волині люди затримали десантника з Білорусі, який стверджує, що не хоче воювати і перейшов на бік України. 

Про це у фейсбуці повідомив начальник Департаменту патрульної поліції Національної поліції України Євгеній Жуков

«На Шацькому напрямку затримано десантника з Білорусі. Затримали люди, викликали прикордонники.... Каже, що перейшов на бік України бо не хоче воювати з нами... Розказує про позиції, про кількість військ на кордоні», – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, після нападу Росії на Україну багато країн запровадили проти РФ санкції і закрили небо для російської авіації, а низка світових компаній пішли з країни-агресора. Також санкції ввели і проти Білорусі, з чиєї території нападали російські війська і на чиїй території стоїть російське озброєння, яке стріляє по містах України. Великі компанії також ідуть з Білорусі.

Також нагадаємо, 1 березня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко на фоні карти України виправдовував вторгнення Росії в Україну і запевняв, що Білорусь не виступає стороною конфлікту. Він також заявив, що Білорусь не планує брати участь у війні Росії проти України.

Українські розвідники попереджали, що Росія і Білорусь можуть вдатися до провокації, щоб виправдати вторгнення військ Білорусь на територію України.

Повідомлялося, що поблизу білорусько-українського кордону з'явились близько 300 білоруських танків. Колона ще не перетнула кордон і чекала на маршруті м.Пінськ – Іванове – Драгічин (прибл. 30 км від кордону).

Водночас в оперативному командуванні "Північ" 1 березня повідомили, що білоруські війська фіксують на території Чернігівської області уже три дні.

Нагадаємо, 24 лютого російські загарбники пройшли в Україну з території Білорусі.

Крім того, з териротії Білорусі здійснюються ракетні обстріли української території.

Жодного удару у відповідь по Білорусі Україна не завдала.

Підписуйтесь на телеграм-канал ГІТу