Ветеран правосуддя 101-річний Бенджамін Ференц, який був прокурором на Нюрнберзькому процесі над нацистами, заявив, що Путін має бути за ґратами через його злочини проти людства. 

Про це повідомляє Mirror, передає «Укрінформ».

«Злочини, які зараз вчиняє Росія проти України, є ганьбою для людського суспільства, винні мають бути притягнуті до відповідальності за агресію, злочини проти людства та вбивства», – сказав Ференц.

Він впевнений, що Путін може бути ув'язнений, як свого часу засуджений за геноцид лідер боснійських сербів Радован Караджич.

«Це (ув’язнення Путіна - ред.) дуже реалістично. Все, що потрібно – рішучість зробити це, адже вони (російські політики - ред.) не живуть на Місяці. Я хочу бачити Путіна за ґратами, це можливо», – додав Ференц.

Він також зазначив, що на Заході сподівалися, що Нюрнберзький прецедент стримуватиме людей, але, вочевидь, він не був настільки ефективним, як сподівалися.

Довідково:

Нюрнберзький процес – міжнародний судовий процес над колишніми керівниками гітлерівської Німеччини. Проходив у Нюрнберзі з 20 листопада 1945 до 1 жовтня 1946 у Міжнародному військовому трибуналі.