Український журналіст, військовий експерт, головний редактор журналу «Defense Express» Сергій Згурець в ефірі ГІТ у проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» дав інтерв’ю про військову техніку, озброєння, яке буде передаватися нашій державі, а також здатність навчатися українських військовослужбовців.

Нам поставлено близько, скажімо 25 тисяч, як приклад, систем ПЗРК з різних країн, 60 тисяч різних протитанкових засобів і фактично цей сегмент достатньо щільно наповнений, — охарактеризував Сергій Згурець озброєння ЗСУ.

Окрім того, військовий експерт наголосив на потребах української армії:

Ми потребуємо інших озброєнь: далекобійних, більш потужних, ми потребуємо авіації, танків, більш потужних засобів ураження, протикорабельних ракет. І це якраз той новий сектор ракет, який на сьогодні лише починає задовольнятися. Але вони нам вкрай потрібні, тому що орки мають, зокрема, ракети з дальністю дії понад 100 км., 2000 км., це якраз дозволяє їм поцілювати окремі наші цілі з великої дальності.

Візит прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона цікавий тим, що вперше наголошено про те, що Сполучене Королівство готове передавати протикорабельні ракети, але поки що тип ракет не названо.

На думку Сергія Згурця, військові ЗСУ готові швидко опанувати європейську, американську зброю.

А вишкіл і сила духу українського вояка дозволяє насправді створити той симбіоз з озброєнням, який настільки ефективний, що дозволяє розбивати російські танкові колони, — зазначив він.