Військовий експерт Михайло Самусь в ефірі ГІТ у проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!» розповів про гібридну війну, вірус фашизму і плани кровожерливого путіна.

В сучасних умовах, коли війна є гібридною, можна заявити про те, що ми не можемо класифікувати чітко: чи це були білоруські літаки чи були російські літаки… І звісно з точки зору міжнародного права, Білорусь фактично є частиною цього конфлікту, — наголосив він.
До участі Білорусі в цьому конфлікті можна лише тоді повертатися, коли росії вдасться досягти якихось успіхів на сході, і півдні, і потім вона повернеться до плану штурму Києва… Я впевнений, що окупувати, взяти Київ вони не відмовилися. Вчора бачили путіна, його ідіотські очі, коли він несе просто маячню про те, що він має знищити Україну, тому що він її ненавидить, — наголосив військовий експерт.
Дійсно 80% росіян заразилися вірусом фашизму, вони підтримують війну. Вірус фашизму — дуже кривавий. Фашистам треба підтримувати цей рівень істерії, мілітаристського угару і все більше требувати крові, тим більше як чужої, так і своєї, — вважає Михайло Самусь.

Коли ми вб’ємо 100 тисяч солдат і на цьому фоні буде падати російська економіка, це, можливо, призведе до певних змін у свідомості. Поки що я такого не бачу, — заявив військовий експерт щодо подальшого розвитку рісійсько-української війни.