Керівниця Конгресу українців Естонії Віра Коник дала інтерв’ю в ефірі ГІТ у проєкті «Волинь на варті. Разом до перемоги!».

Йшлося про підтримку України:

Країни Балтії і Естонія, зокрема, завжди підтримують Україну… особливо зараз підтримують всіма можливими способами: це і гуманітарна допомога, це і допомога зброєю, і моральна підтримка, і підтримка політична.

Величезна підтримка полягає в тому, як приймають переселенців в Естонії.

Віра Коник, зокрема, прокоментувала акцію, яка відбулася під стінами російського посольства в Талліні. Її мета — привернути увагу до численних випадків зґвалтувань українських жінок військовими армії РФ в ході війни проти України.

Це візуалізація того, що відбувається в Україні. Така епатажна, звичайно, — заявила керівниця Конгресу українців Естонії.

Акції на підтримку України відбувається щотижня з 2014 року перед рашистським посольством — щочетверга. Найбільша така акція відбувалася 26 лютого, на третій день після вторгнення. То було просто феноменально для Естонії — на Площі Свободи зібралося понад 30 тисяч людей! Це для маленької Естонії дуже багато, — розповіла Віра Коник про масову акцію в Талліні.

За її словами, перші три тижні після російського вторгнення Конгрес працював нон-стоп: постійними були дзвінки, надавалися консультації для біженців. Естонія дуже добре підготувалась: був створений «кризовий центр», люди телефонували на гарячу лінію, ряд сайтів було перекладено українською мовою.