Президент РФ путін наказав Військово-космічним силам росії вести вогонь на ураження по супутникам Starlink компанії SpaceX.

З такою заявою виступив заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв. Його заяву оприлюднено на офіційному партійному сайті, передає Еспресо.TV.

Як зазначають, це пов'язано з новими даними Генерального штабу Російської Федерації.

"Згідно з отриманими даними, наведення та коригування вогню по флагману Чорноморського флоту – крейсеру "Москва", здійснювалося за допомогою угруповання супутників Starlink", написано у повідомленні.

Цивільні супутники Starlink, метою яких, є виключно забезпечення інтернетом важкодоступних ділянок планети чи зон бойових дій, як нині в Україні, знищуватимуться росіянами

За словами Медведєва, це буде відбуватися над українською територією.

"Дмитро Медведєв повідомив, що для забезпечення безпеки всіх підрозділів, що беруть участь у спеціальній військовій операції, верховним головнокомандувачем було віддано наказ про знищення угруповання супутників Starlink, що знаходиться над територією російської федерації, зони проведення спеціальної військової операції та Чорноморського басейну",  – йдеться на сайті "ЄдРо".

"Росія не займається мілітаризацією космосу, але й не дозволить це робити іншим", – заявив Медведєв.

Окрім того, Дмитро Медведєв заявив про усунення від займаної посади командувача Чорноморського флоту ВМФ Росії Ігоря Осипова "на час розслідування причин втрати флагмана Чорноморського флоту".