Київська міська рада на засіданні 15 квітня, в якому взяли участь 93 депутати, ухвалила рішення про перейменування колишнього скверу споріднених міст на честь дружби Києва та Москви на сквер Героїв Маріуполя.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Сквер розташований у Голосіївському районі міста, на вулиці Якубовського — на Теремках. Кілька років тому його відремонтували.

«Пам'ятний знак так званій дружбі, що стояв у сквері, демонтували минулого року. Тепер зелена зона отримала нову назву. І це важливо!» — сказав Кличко після засідання Київради.

Також депутати Київради підтримали спрощення процедури ухвалення управлінських рішень в умовах воєнного стану. Це стосується насамперед спрощення процедури під час відзначення, нагородження українських героїв та волонтерів. А також процедури найменування об'єктів міста.

Сьогодні Київрада ухвалила низку перейменувань міських об'єктів, проєкти рішень щодо яких уже були підготовлені та пройшли необхідні процедури.

«Але в Києві ще є десятки вулиць та об'єктів з назвами, пов'язаними з агресором. Їхнє перейменування — актуальне. Тому ми відпрацюємо нові назви, які будуть мати ці вулиці, проспекти, станції метро та інші об'єкти», — каже Кличко.

За його словами, на ці процедури Київрада виділила час до 9 травня. Опрацює пакетом та ухвалить комплексне рішення на засіданні.