«Союзмультфільм» у паніці активно почав видаляти з інтернету мультфільм «Скарби затонулих кораблів» 1973 року, де глядачі знайшли чимало фатальних збігів німецьких фашистів з російськими нацистами.

Про це повідомляє сайт podrobnosti.ua.

За сюжетом стрічки, троє дітей з піонерського табору шукали в морі затонулий корабель із золотом, аби допомогти хлопчику на ім'я Мвамба і дітям з його країни. На пошук діти вирушили на підводному кораблі під назвою «Нептун».

На ньому вони відшукали затонулий корабель, на судні якого був напис «Z 29».

«Все зрозуміло, це фашистський есмінець. Фашистські есмінці позначали літерою Z», – каже хлопчик у мультику.

За сюжетом, з корабля випливла торпеда, яку діти здали на металобрухт, а за виторг купили подарунки для Мвамби та дітей його країни.

Ці збіги приголомшили користувачів інтернету: «Який пророчий мультфільм, затонулий рашистський корабель... », «Сімпсони зі своїми пророцтвами нервово курять осторонь», «Збіг? Не думаю», «А «Москву» підірвали ракети «Нептун», – пишуть юзери.

Нагадаємо, на російському крейсері «Москва», флагмані Чорноморського флоту рф, 13 квітня виникла пожежа через влучання українських ракет «Нептун». Після цього корабель почав тонути. Натомість у РФ стверджують, що нібито на крейсері вибухнув боєзапас.

Проте високопоставлений представник Пентагону підтвердив, що вибух на кораблі та його подальше затоплення стали результатом удару українських ракет.

Крейсер «Москва» став найдорожчою втратою рашистів у війні проти України. Його вартість – 750 мільйонів доларів.

Російським військовим не вдалося евакуювати екіпаж затонулого крейсера.