Військовий експерт Михайло Жирохов повідомив, що крейсер "Москва" підняти можливо, і росіяни прямо зараз цим займаються.

Таку думку він висловив в етері Espreso.TV.

“Насправді крейсер "Москва" підняти можливо, і росіяни прямо зараз цим займаються. На місце затоплення цієї лоханки тягнуть дві бурові вишки, які допоможуть їм провести роботи. Це “вишки Бойка”, які були захоплені ще в 2014 році. По-друге, ядерних боєприпасів на борту крейсера "Москва" не було, це підтвердили всі американські джерела, тому що американці відстежують саме використання і постановку в бойовий режим всієї ядерної зброї Росії, тим паче зараз, після того як почалася війна в Україні, вони до цього прискіпливо ставляться і спеціально підвісили супутник над Кримом і над східною частиною України для того, щоб мати більше інформації. Те, що зараз західні ЗМІ не розкручують цю тему може означати тільки одне - що там не було цих боєприпасів”, – пояснив Жирохов.

Нагадаємо, заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив про усунення від займаної посади командувача Чорноморського флоту ВМФ Росії Ігоря Осипова "на час розслідування причин втрати флагмана Чорноморського флоту".